13 грудня в Держекоінспекції відбулось засідання науково-експертної ради

13 грудня поточного року в Державній екологічній інспекції відбулось засідання Науково-експертної ради Держекоіспекції. На засіданні розглядали такі питання:

1. Аналіз здійснення державного управління у галузі рибного господарства України та рекомендації щодо запровадження моделі її удосконалення.

Доповідач- Сидоренко О.В.

2. Звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України та Ради Національної безпеки та оборони України про стан водних біоресурсів Азовського моря.

Доповідач – Демченко В.О.

3. Розгляд сучасного іхтіопатологічного стану водних біоресурсів та епізоотичного стану водних об’єктів. Можливі наслідки для здоров’я людини. Пропозиції та можливі заходи із державного нагляду (контролю).

Доповідач – Євтушенко А.В.

За результатами проведених комплексних досліджень протягом 2017-2018 років, учасники Науково-експертної ради Держекоінспекції дійшли до висновку, що стан водних біоресурсів природних водних об’єктів є незаповідним. Ситуація в галузі рибного господарства України потребує корінних змін в системі інтегрованого управління водними біоресурсами і рибним господарством, що вимагає внесення змін до законодавчої бази, яка регулює діяльність Мінприроди, Мінагрополітики, Держрибагентства та Держекоінспекції.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці