Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 03 - 10.01.2019

З 03 по 10 січня 2019 року територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 189 перевірок на 86 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 253 протоколи про адміністративні правопорушення.

         Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 52 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 60 тис. гривень.

         За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 4 млн 786 тис. гривень.

         Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 226 тис. гривень. Стягнуто претензій та позовів на суму 184 тис. гривень.

        Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

         Херсонська область

         Інспекцією у Херсонській області Новотроїцькому житлово-комунальному підприємству проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 825 тис. 212 грн за самовільний забір підземних вод без спеціального дозволу.  Матеріали готуються для передачі до правоохоронних органів.     

         Чернігівська область

         Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму 701 тис 771 грн за незаконне добування піску невстановленими особами в адміністративних межах Охінської сільської ради Прилуцького району. Матеріали направлено до Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

   

        Найбільш резонансні події за тиждень

        Одеська область

       Тривають карантинні обмеження на території мисливських угідь Матроської сільської ради Ізмаїльського районного мисливсько-рибальського господарства в районі села Матроска Ізмаїльського району, встановлені на підставі позитивного результату аналізу на сказ відстріляної червоної лисиці та на території мисливських угідь КРТМР обхід №7 в районі рисових систем на відстані 9 км  від м. Кілія на підставі позитивного результату аналізу на сказ відстріляного шакалу.

        Сумська область

        09.01.2019 внаслідок розгерметизації нафтопроводу «Бугрувате-Рибальці» Бугруватівського родовища НГВУ «Охтирканафтогаз» ПАТ «Укрнафта» на землях Чернеччинської ОТГ Охтирського району сталася аварійна ситуація, яка призвела до розливу нафтопродуктів на земельній ділянці приблизною площею 1260 м2. Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Сумської області проведено огляд місця події та здійснено відбір проб ґрунту. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці