Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 6 по 12 серпня 2021 року

З 06 по 12 серпня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 826 перевірок на 346 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 839 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 256 тис. гривень.
До Державного бюджету стягнуто 192 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 48 млн 268 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 17 млн 273 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
859 тис. гривень.

      Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

      Вінницька область

      Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків ДП «Гайсинське лісове господарство» на суму 37 млн 21 тис. 241 грн. за незаконну рубку 5388 дерев різних порід та діаметрів, та пошкодження дерева до ступеня припинення росту на території Гайсинської міської об’єднаної територіальної громади Гайсинського району. Готуються матеріали до передачі до правоохоронних органів.

      Пред’явлено претензію ДП «Тульчинський райагроліс» ВОКСЛП Віноблагроліс на суму 1 млн 468 тис. 376 грн. за незаконну рубку 145 дерев  різних порід та діаметрів на території Тульчинської об’єднаної територіальної громади Тульчинського району.

      Пред’явлено претензію ДП «Тульчинський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс»на суму 3 млн 164 тис. 689 грн. за незаконну рубку 231 дерева різних порід та діаметрів на території Тульчинської об’єднаної територіальної громади Тульчинського району.

      Київська область   

      Інспекцією Столичного округу пред’явлено претензію ТОВ «Агрофірма «Дім» на суму 2 млн 144 тис. 831 грн. за користування ділянкою надр (для виробництва фасованої питної води) за відсутності спеціального дозволу на користування надрами.

       Луганська область

       Інспекцією у Луганській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Аква-терм сервіс» на суму 8 млн 706 тис. 928 грн. за видобування піску будівельного загальним об’ємом 10365,39 м3 на 9 ділянках на території
смт. Борівське Сєвєродонецької територіальної громади.

        Львівська область

        Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Теребля» на суму 515 тис. 762 грн. за самовільний забір підземних прісних вод без відповідного дозволу. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці