Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 14 по 20 січня 2022 року

З 14 по 20 січня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 467 перевірок на 226 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 582 протоколи про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 177 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 135 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 142 млн 721 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 140 млн 451 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
1 млн 491 тис. гривень.

     Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Волинська область

        Інспекцією у Волинській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Любешівській селищній раді на суму 777 тис. 82 грн. за засмічення трьох земельних ділянок твердими побутовими відходами на території  Любешівської селищної ради.

Житомирська область

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Озерянському торфозаводу філії ДП «Житомирторф» на суму 1 млн 646 тис. 675 грн. за самовільне надрокористування. Матеріали направлено до ТУ ДБР, розташованому у м. Хмельницькому для порушення кримінальної справи.

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Черняхівській селищній раді на суму 547 тис. 898 грн. за засмічення та забруднення земельних ділянок твердими побутовими відходами, відходами каменеобробки, хімічними речовинами на території Черняхівської селищної ради. Готуються матеріали для направлення до ГУНП у Житомирській області.

Кіровоградська область

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Теплоенергетик» Кропивницької міської ради на суму 514 тис. 300 грн. за самовільне користування надрами (підземними водами).

Львівська область 

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію КП «Стрийводоканал» на суму 967 тис. 619 грн. за наднормативний скид забруднюючих речовин із зворотними водами у р. Стрий із очисних споруд. Готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.

 Сумська область

Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено  дві претензії ФГ «Едельвейс-2007» на загальну суму 131 млн 738 тис. 920 грн. за самовільний видобуток корисних копалин місцевого значення (суглинку) на території сіл Успенка та Степанівка Конотопського району. Матеріали направлено до Конотопської окружної прокуратури.

Харківська область

Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію Первомайському Комунальному підприємству «Тепломережі» на суму 1 млн 649 тис. 87 грн. за забір підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами (підземними водами). Матеріали направлено до Харківської обласної прокуратури.

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію Комунальному підприємству Харківської районної ради «Комуненерго» на суму 3 млн 51 тис. 914 грн. за забір підземних вод без спеціального дозволу на користування надрами (підземними водами). Матеріали направлено до Харківської обласної прокуратури.

Хмельницька область

Інспекцією у Хмельницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію КП Теофіпольське ВУЖКГ Теофіпольської селищної ради на суму 784 тис. 397 грн. за використання підземних вод, із артезіанських свердловин, за відсутності спеціального дозволу на користування надрами (підземними водами). Матеріали направлено до Хмельницької обласної прокуратури.

          

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці