Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 21 по 27 січня 2022 року

З 21 по 27 січня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 847 перевірок на 332 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 794 протоколи про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 216 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 202 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 16 млн 110 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 15 млн 148 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
1 млн 474 тис. гривень.

       Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Дніпропетровська область

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію АТ «Криворізька Теплоцентраль» на суму 4 млн 792 тис. 290 грн. за засмічення земельних ділянок відходами відпрацьованого катіоніту, затверділого мазуту та будівельними відходами.

Львівська область 

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено  три претензії Львівському національному аграрному університету на загальну суму 1 млн 386 тис. 199 грн. за наднормативний скид забруднюючих речовин із зворотними водами за межами м. Дубляни. Готуються матеріали для передачі до правоохоронних органів.

 Одеська область

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію МКП «Водоканал» на суму 1 млн 55 тис. 249 грн. за наднормативний скид зі зворотними водами забруднюючих речовин у водний об’єкт з перевищенням встановлених нормативів ГДС.

  Черкаська область

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію Державній організації «Білоозерське» на суму 645 тис. 391 грн. за незаконну рубку дерев в межах НПП «Білоозерське». Матеріали направлено до територіального управління ДБР розташованого у місті Києві.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці