Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 26 листопада по 3 грудня 2021 року

З 26 листопада по 03 грудня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 742 перевірки на 331 об’єкті державного нагляду (контролю), складено 919 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 248 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 248 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 31 млн 489 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 26 млн 928 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
3 млн 217 тис. гривень.

       Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Вінницька область

        Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків Козятинській міській раді на суму 1 млн 841 тис. 626 грн. за незаконну рубку 187 дерев різних порід та діаметрів в с. Кордишівка та в лісовій захисній смузі вздовж автодороги в напрямку Кременець-Біла Церква. Матеріали направлено до Вінницької обласної прокуратури.

Дніпропетровська область

        Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію КП «Солонянське ЖКУ» ДОР на суму 1 млн 435 тис. 929 грн. за самовільне використання водних ресурсів при відсутності дозвільних документів. Матеріали направлено до ГУНП в Дніпропетровській області.

       Львівська область

       Інспекцією у Львівській області  проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію ДП «Мостиське військове лісництво» на суму 577 тис. 284 грн. за незаконну рубку 50 дерев різних порід без дозвільних документів. Матеріали направлено до Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.  

        Тернопільська область

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків Підволочиській селищній раді на суму 5 млн 199 тис. 474 грн. за псування (засмічення, забруднення) земель твердими побутовими відходами. Матеріали направлено до ГУНП в Тернопільській області.

        Харківська область

        Інспекцією у Харківській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію СФГ «Врожай» на суму 16 млн 938 тис. 432 грн.  за самовільне користування надрами (пісок будівельний)без відповідного дозволу. Матеріали направлено до СВ ВП № 3 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області.

        Херсонська область

        Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Подрібнювач» на суму 688 тис. 483 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

        Чернівецька область

        Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків на суму
529 тис. 704 грн. за самовільне користування надрами при видобуванні піщано-гравійної сировини на землях водного фонду р. Черемош (в прибережній захисній смузі) в адміністративних межах Вашківецької міської ради Вижницького району. Матеріали передано до Вижницького РВП ГУНП в Чернівецькій області.

 Пред’явлено претензію ДП «Берегометське ЛМГ» на суму 4 млн 117 тис. 672 грн. за незаконну порубку сироростучих, сухостійних дерев під час проведення лісовідновних рубок. Матеріали передано до територіального управління ДБР розташованого у м. Хмельницькому.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці