Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 3 по 9 грудня 2021 року

З 10 по 16 грудня 2021 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 767 перевірок на 380 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 738 протоколів про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 243 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 211 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 18 млн 883 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 17 млн 274 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
2 млн 829 тис. гривень.

       Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Одеська область

        Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Союз» на суму 13 млн 501 тис. 54 грн. за самовільне зайняття земельних ділянок на полігоні «Дальницькі кар’єри» з метою захоронення твердих побутових відходів. 

Полтавська область

        Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію КП «Оржиця-Водоканал» на суму 861 тис. 318 грн. за самовільний забір води з підземних свердловин за відсутності спеціального дозволу на надра.

        Сумська область

Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Комунальному підприємству виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства в м. Конотоп на суму 1 млн 335 тис. 488 грн. за скид недостатньо очищених стічних вод, що призвело до забруднення річки Случ. Готуються матеріали для передачі в прокуратуру Сумської області.

        

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці