Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 11 по 17 лютого 2022 року

З 11 по 17 лютого 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 914 перевірок на 357 об’єктах державного нагляду (контролю), складено 883 протоколи про адміністративні правопорушення.

     Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 224 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 177 тис. гривень.

     За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 91 млн 749 тис. гривень.

     Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 77 млн 243 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
1 млн 78 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Волинська область

Інспекцією у Волинській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію Підгайцівській сільській раді на суму 23 млн 958 тис. 48 грн. за самовільне видобування надр (піску), загальним об’ємом 21940 м3, на землях комунальної власності Підгайцівської сільської ради, за відсутності дозволу на користування надрами.

Запорізька область

Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію ТОВ «Татіс» на суму 1 млн 846 тис. 922 грн. за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу.

Київська область

Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію ТОВ «Деко Люкс» на суму 1 млн 945 тис. 341 грн. за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу.

Львівська область

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків на суму 583 тис. 885 грн. за незаконну рубку 28 дерев породи дуб, невстановленими особами, на території Буської ОТГ Золочівського району поблизу села Брахівка. Матеріали направлено до ГУНП у Львівській області.

Рівненська область

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунки збитків на загальну суму
11 млн 389 тис. 85 грн. за самовільне видобування піску будівельного, не встановленими особами, на загальній площі 3407,5 м2 загальним об’ємом
10411,25 м3, на території Полицької сільської ради Вараського району. Матеріали направлено до ГУ НП в Рівненській області, прокуратуру Рівненської області, Управління СБУ в Рівненській області, 3 оперативний відділ ТУ ДБР розташованого у м. Хмельницькому.

Сумська область

Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено  претензію КП «Шляхрембуд» Сумської міської ради на суму 47 млн 974 тис. 596 грн. за засмічення земельних ділянок на території м. Суми залишками дорожнього покриття та відходами від очищення вулиць. Матеріали за ознаками вчинення кримінального правопорушення та для вжиття заходів представницького характеру направлено до окружної прокуратури міста Суми.

Черкаська область

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на суму 918 тис. 932 грн. за незаконну порубку 338 дерев різних порід, невстановленими особами, на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Сільський парк». Матеріали направлено до ГУ НП у Черкаській області.

Чернігівська область

Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 111 тис. 579 грн. за незаконну рубку 80 сироростучих дерев, невстановленими особами, між селами Крутоярівка та Білошапки на території Яблунівської ТГ Прилуцького району.  Матеріали направлено до Прилуцького РВП ГУНП в Чернігівській області.

       

   

       

  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці