Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 29 квітня по 5 травня 2022 року

З 29 квітня по 05 травня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 30 заходів контролю, складено 146 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 34 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 38 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 7 млн 785 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 772 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 242 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Кіровоградська область

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму
3 млн 971 тис. 659 грн. за незаконний вилов водних біоресурсів невстановленими особами на Камянському водосховищі р. Дніпро, на території Світловодської міської ради Олександрійського району.  Матеріали, з ознаками кримінального правопорушення, направлено до ВП №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП в Кіровоградській області.

Полтавська область

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків громадянину, на суму 1 млн 714 тис. 144 грн, за грубе порушення правил рибальства під час весняно-літньої нерестової заборони, а саме вилов риби в брід забороненими знаряддями лову на Кременчуцькому водосховищі в адмінмежах с. Максимівка Кременчуцького району. Матеріали направлено до Кременчуцького районного відділу поліції ГУ НП у Полтавській області.

Сумська область

Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 534 тис. 378 грн. громадянам, за незаконний вилов риби із застосуванням заборонених знарядь лову, на ставу біля с. Новоандріївка Сумського району у період весняно-літньої заборони на вилов біоресурсів (нерест).  Матеріали передано до Сумської окружної прокуратури з ознаками кримінального правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці