Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 20 по 26 травня 2022 року

З 20 по 26 травня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 33 заходи контролю, складено 168 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 34 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 62 тис. гривень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 41 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 196 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 530 тис. гривень.

З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності, за позовною заявою Інспекції Придніпровського округу, рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.

 Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Дніпропетровська область

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» на суму 509 тис. 299 грн. за наднормативний скид забруднюючих речовин зі зворотними (шахтними) водами зі ставка-накопичувача в б. Косьмінна в р.Самара з перевищенням нормативів ГДС. Матеріали направлено до Управління захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Дніпропетровській області.

Кіровоградська область

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 625 тис. 549 грн. за незаконний вилов водних біоресурсів громадянами на Камянському водосховищі р. Дніпро, на території Онуфріївської ТГ Олександрійського району.  Матеріали, з ознаками кримінального правопорушення, направлено СПД №1 (смт. Онуфріївка) ВП №1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУПН в Кіровоградській області.

Тернопільська область

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму 701 тис. 355 грн. за незаконну порубку 80 дерев дуба червоного на території Бережанського районного державного агропромислового підприємства «Бережанирайагроліс».  Матеріали направлено до ВП №1 (м. Бережани) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області. Пред’явлено претензію Кременецькій міській раді м. Кременець на суму 773 тис. 828 грн. за порушення вимог природоохоронного законодавства, щодо видалення відходів, а також псування (засмічення) земель побутовими відходами у декількох населених пунктах.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці