Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 08 по 14 липня 2022 року

З  08 по 14 липня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 34 природоохоронних заходи, складено 107 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 34 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 47 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 7 млн 118 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 963 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
413,166 тис. гривень.

З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності, за позовною заявою Інспекції  Столичного округу, рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Вінницька область

Інспекцією у Вінницькій області пред’явлено претензію ДП «Тульчинський райагроліс» ВОКСЛП «Віноблагроліс» на суму 1 млн 169 тис. 227 грн. за незаконну рубку 120 дерев різних порід та діаметрів виявлену на території Тульчинської міської ради.

Рівненська область

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 4 млн 826 тис. 986 грн. за виявлений факт масової загибелі водних біоресурсів на р. Случ поблизу с. Тишиця Березнівської територіальної громади Рівненського району. Матеріали направлено до ГУНП в Рівненській області для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці