Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з З 12 по 18 серпня 2022 року

З  12 по 18 серпня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 46 природоохоронних заходів, складено 119 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 40 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 60 тис.  гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 10 млн 674 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 3 млн 543 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 469 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Вінницька область

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПрАТ «ПК Поділля» на суму 635 тис. 194 грн за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел на промислових майданчиках без відповідного дозволу.

Запорізька область

Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків на суму 588 тис. 833 грн за незаконне знесення (пошкодження до ступеня припинення росту) 42 дерев, громадянами, без документів на спеціальне використання лісових (рослинних) ресурсів у полезахисній лісосмузі на території Широківської ТГ Запорізького району. Матеріали направлено до ВП № 6 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області.

Кіровоградська область

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 315 тис. 878 грн за вирубку дерев, невстановленими особами, на території Кетрисанівської сільської ради Кропивницького району. Матеріали направлено до СУ ГУНП в Кіровоградській області.

Київська область

Інспекцією Столичного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Фастівське хлібоприймальне підприємство» на суму 2 млн 197 тис. 968 грн за викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу.

Полтавська область

Інспекцією Центрального округу проведено розрахунок збитків на суму 4 млн 714 тис. 661 грн за здійснення громадянином вилову водних живих ресурсів, забороненими знаряддями лову для любительського та спортивного рибальства – сітками мисиновими та раколовкою, а саме сом – 13 шт, раки – 1395 шт., на Камянському водосховищі р. Дніпро. Матеріали направлено до ГУНП в Полтавській області.

Проведено розрахунок збитків на суму 553 тис. 384 грн за здійснення громадянами вилову водних живих ресурсів в кількості 175 шт, забороненими знаряддями лову для любительського та спортивного рибальства – «пастка» раколовка на Камянському водосховищі р. Дніпро. Матеріали направлено до ВП № 2 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці