Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 16 по 22 вересня 2022 року

 З  16 по 22 вересня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 33 заходи контролю, складено 105 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 24 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 32 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 427 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 83 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму
421 тис. гривень. 

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Львівська область

Інспекцією у Львівській області проведено розрахунок збитків на суму 902 тис. 217 грн. за незаконну рубку 621 дерева різних порід невстановленими особами на території Великопільського старостинського округу Івано-Франківської селищної ради Яворівського району. Матеріали направлено до Яворівського РВП ГУНП у Львівській області. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці