Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища з 30 вересня по 06 жовтня 2022 року

З  30 вересня по 06 жовтня 2022 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 33 заходи контролю, складено 92 протоколи про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 22 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 23 тис. гривень.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 18 млн 170 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 3 млн 621 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 720 тис. гривень.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання:

Житомирська область

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму
14 млн 522 тис. 930 грн. за засмічення земельних ресурсів відходами каменеобробки на території підвідомчій Коростишівській міській раді. Матеріали передані до УСБУ в Житомирській області для вжиття заходів реагування.

Івано-Франківська область

Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТзОВ «Залізнична пекарня» на суму 3 млн 31 тис. 609 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Матеріали направлено до ГУНП в Івано-Франківській області та Івано-Франківської обласної прокуратури.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці