ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України

ПОВІДОМЛЕННЯ 

до проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додатки 1 та 2 до Критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів Державною екологічною інспекцією»

Проєктом постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін у додатки 1 та 2 до Критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів Державною екологічною інспекцією» передбачається встановлення ступеня ризику від провадження господарської діяльності та визначення періодичності проведення планових заходів державного нагляду у наступних сферах: 

- державного контролю за дотриманням вимог біобезпеки за поводженням з ГМО при проведенні досліджень та випробувань ГМО у відкритій системі; 

- державного контролю у сфері моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів; 

- державного контролю у сфері озоноруйнівних речовин та фторованих парникових газів; 

- державного нагляду (контролю) з питань забезпечення хімічної безпеки та управління хімічною продукцією; 

- державного нагляду (контролю) у сфері запобігання утворенню та управління відходами; 

- державного контролю і нагляду за забезпеченням екологічної безпеки технологічних процесів виробництва хімічних джерел струму; 

- державного нагляду (контролю) за поводженням з пестицидами і агрохімікатами. 

Відповідно до статті 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проєкт постанови, пояснювальна записка та аналіз регуляторного впливу до проєкту постанови оприлюднено на офіційному вебсайті Держекоінспекції в мережі Інтернет www.dei.gov.ua в Розділі «Діяльність/Регуляторна діяльність/Оприлюднення проектів регуляторних актів». 

Назва органу виконавчої влади, що розробляв регуляторний акт:

Державна екологічна інспекція України

Назва структурних підрозділів, що розробили регуляторний акт, адреса та телефон: 

Відділ державного екологічного нагляду (контролю) запобігання утворення та управління відходами, за поводженням з небезпечними хімічними речовинами Департаменту державного екологічного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції України, Новопечерський провулок 3, корпус 2, м. Київ, 01042, тел. (044) 521-20-40. 

Відділ державного екологічного нагляду (контролю) промислового забруднення Департаменту державного екологічного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції України, Новопечерський провулок 3, корпус 2, м. Київ, 01042, тел. (044) 521-20-40. 

Відділ державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Департаменту державного екологічного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції України, Новопечерський провулок 3, корпус 2, м. Київ, 01042, тел. (044) 521-20-40. 

Зауваження та пропозиції надаються на електронну адресу Держекоінспекції - info@dei.gov.ua

Зауваження та пропозиції до зазначеного комплекту документів від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються у місячний строк з дня оприлюднення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці