Незаконне полювання на Житомирщині

Незважаючи на неодноразове попередження Державної екологічної інспекції Поліського округу щодо  порушення правил полювання, браконьєри знову вчинили  правопорушення.

          Так, починаючи з 5 січня 2019 року під час проведення спільного рейду державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу та єгерської служби ГО «Коростишівський мисливський клуб» поблизу села Грубське Коростишівського району виявлено групу мисливців, які під час полювання незаконно добули самця козулі європейської.

      За незаконне добування самця козулі європейської було складено адміністративні матеріали, розраховано збитки нанесені мисливському господарству на суму 32 тис. гривень. Матеріали направлені до суду для притягнення винних до відповідальності.

     З початку 2019 року це вже другий виявлений випадок браконьєрства  на території Житомирської області.

Згідно статті 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» полювання на самця козулі може здійснюватися з 1 травня по грудень включно. Про що всіма користувачами мисливських угідь видано відповідні накази.

      Для запобігання випадків злочинних дій інформуємо, що згідно з абзацом 13 статті 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання» строки полювання (конкретна дата відкриття та закриття полювання на певний вид мисливських тварин, дні полювання протягом тижня ) та порядок його здійснення, а також норма добування мисливських тварин визначаються користувачем мисливських угідь у межах  строків, визначених цим   Законом,   за   погодженням   з центральним   органом   виконавчої  влади,  що  реалізує  державну політику у сфері лісового та мисливського господарства, обласними, міськими державними адміністраціями та доводяться    користувачами  мисливських угідь до відома громадськості.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці