За перше півріччя 2021 року Держекоінспекція Придніпровського округу виявила найбільше порушень у сфері поводження з відходами

У першому півріччі 2021 року головні промислові області України - Дніпропетровська та Кіровоградська стали лідерами за кількістю порушень у сфері поводження з відходами.

Про це повідомив Голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«З січня по червень ДЕІ Придніпровського округу провела майже 800 перевірок за цим напрямом та склала майже 1 тисячу протоколів про адміністративні порушення. До відповідальності було притягнуто близько 900 осіб», - зазначив Андрій Мальований.

Він підкреслив, що проблема транспортування та утилізації відходів гостро стоїть для всієї області та для Кривого Рогу зокрема.

«Щороку жителі міста продукують близько 300 тисяч тонн побутових відходів. Інфраструктура для їх захоронення, а саме, 3 полігони, які експлуатує ТОВ «Екоспецтранс», застарілі та не забезпечують належних умов сортування та утилізації сміття. Тому відходи, в тому числі, промислові, опиняються на численних несанкціонованих сміттєзвалищах. Торік інспекція виявила близько 100 таких об’єктів в межах Придніпровського округу», - зауважив Андрій Мальований.

За словами голови ДЕІ, створення належної системи управління відходами – один із найважливіших елементів гарного стану довкілля та високої якості життя людей.

«У Кривому Розі вже найближчим часом планують реалізувати проект будівництва сучасного комплексу з переробки сміття.  Відходи будуть використані повторно завдяки  утворенню з них, так званого, RDF-палива, яке можна буде використовувати для промислових об’єктів. Це дозволить зробити бізнес з переробки сміття економічно привабливим», - додав Андрій Мальований.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці