Державні інспектори Азовського моря виявили незаконний продаж риб осетрових порід, що занесені до Червоної книги України

В ході проведення державного нагляду (контролю) за використанням водних біоресурсів під час їх реалізації у місцях роздрібної торгівлі у м. Бердянськ Запорізької області державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Азовського моря  припинено незаконний продаж риб осетрових порід, що занесені до Червоної книги України.

Державними інспекторами за фактом даного правопорушення складено адміністративні матеріали за ст. 88-1 ч. 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які будуть направлені до суду для притягнення винних осіб до відповідальності.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення порядку придбання, збуту чи об’єктів тваринного світу, занесених до Червоної книги України тягне за собою накладення штрафу від 1700 грн до 3655 грн з конфіскацією об’єктів тваринного світу.

Крім того,  нагадуємо, що за незаконне вилучення з природного середовища однієї особини осетра російського та білуги звичайної відповідно до  постанови Кабінету Міністрів ,України №1030 від 07.11.2012 року «Про розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України» тягне за собою нарахування збитків у розмірі від 48 тис. грн до 110 тис. грн та кримінальну відповідальність

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці