Протягом 9 місяців 2022 року внаслідок незаконного вилову риби та раків довкіллю завдано збитків на суму понад 41 млн гривень

Фахівцями Держекоінспекції з початку року здійснено майже 500 заходів контролю з виявлення незаконного вилову водних ресурсів та складено понад 2000 адмінпротоколів на порушників природоохоронного законодавства.  Шкода, завдана природному навколишнього середовища  становить  понад 41 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Найбільше фактів порушення правил рибальства, а саме 164, зафіксовано державними інспекторами ДЕІ Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області). У результаті здійснено розрахунок шкоди, завданої державі на загальну суму понад 16 млн гривень. 

Серед найрезонансніших порушень інспекторами округу встановлено факт браконьєрства на Кіровоградщині на початку травня 2022 року в акваторії нижнього б’єфу греблі Кременчуцької ГЕС Кам’янського водосховища річки Дніпро біля м. Світловодськ. Тоді під час здійснення спільних заходів з працівниками ГУНП в Кіровоградській області з охорони водних біоресурсів було виявлено незаконно встановлені заборонені знаряддя лову у вигляді 12 сіток, з яких дістали риби загальною вагою майже 270 кг на суму понад 2,43 млн гривень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці