Знімальна група німецького телеканалу  “KelvinFilm” продовжує фільмувати масштаби шкоди навколишньому природному середовищу, заподіяної російськими військами на території України

Так, сьогодні телевізійники разом з начальником Державної екологічної інспекції Центрального округу – Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Центрального округу – Ігорем Горжієм зафільмували наслідки попадання ракети в ТРЦ «Амстор» у Кременчуці.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України.

Того трагічного дня, 27 червня 2022 року, країною-терористом вбито понад 20 людей, 59 поранено, 25 госпіталізовано. І понад 40 заяв від родичів про зниклих безвісти.

Завдано шкоду і навколишньому природному середовищу внаслідок потрапляння в атмосферне повітря забруднюючих речовин таких як: аміак; ангідрид сірчистий; бенз(а)пирен та інші. Сумарна маса викидів склала понад 2 200 тонн.

«Державною екологічною інспекцією Центрального округу, відповідно до Методики розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій під час дії воєнного стану та визначення розмірів завданої шкоди та інформації наданої Полтавською обласною прокуратурою щодо площі горіння, розраховано шкоду завдану державі внаслідок потрапляння в атмосферне повітря забруднюючих речовин, що склала 5 025 008,11 грн.», - розповів Ігор Горжій німецьким журналістам.

Нагадаємо, напередодні знімальна група “KelvinFilm” зафільмувала пошкоджену нафтобазу у Київсскій області, наслідки попадання дронів - камікадзе в олійний термінал в Миколаєві, знищені села в Криворізькому районі Дніпропетровської області, Інститут морської біології та науковий центр екології моря в Одесі.

Світ має знати правду про російського агресора!

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці