Інспектори Центрального округу Держекоінспекції спіймали порушників законодавства

Відтак, під час проведення спільного патрулювання у сфері охорони, використання та відтворення водних біоресурсів, на р. Дніпро, Кам’янського водосховища, в межах території природно-заповідного фонду, РЛП «Нижньоворсклянський» представниками державної екологічної інспекції та працівниками СПД на воді Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області, поблизу с. Орлик виявлено човен з рибалками.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Чоловіки, за допомогою 11 риболовецьких сіток, здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів (карась, щук, лин, сазан, плоскирка).

Оскільки, господарська діяльність на території парку заборонена - на викритих осіб складено протоколи за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 91 КУпаП.

Окрім цього, працівниками державного контролюючого органу виявлено та вилучено 18 шт. безгосподарських заборонених для вилову знарядь лову. А саме, мисинові сітки загальною довжиною близько 1400 метрів.

Наразі, працівниками поліції вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР та початку досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 КК України.

Варто зазначити, що заподіяна шкода державі склала понад 842 тис. грн.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці