В ефірі марафону «Єдині новини» т. в. о. Голови  Державної екологічної інспекції України Ігор Зубович розповів про роботу інспекції в період війни та поділився кількісними показниками шкоди

«На сьогодні ми вже нарахували понад один трильйон 743 мільярди гривень збитків, завданих збройною агресією. Також ми створили робочу групу з міжнародних вчених, які допомагають нам міжнародним досвідом для розробки методик і напрацювань.  Потім ці матеріали ми передаємо у правоохоронні органи, вони кримінальне провадження реєструють, а далі вже будуть на міжнародних судах вживати заходів, щоб стягнути ці кошти з агресора.», - каже Ігор Олегович. 

Також, спеціально для марафону «Єдині новини», зокрема телеканалу «Інтер» Андрій Вагін, заступник начальника Держекоінспекції Столичного округу разом з журналістами відправився у селище Калинівка неподалік Києва. Де, наприкінці березня росіяни вдарили по місцевій нафтобазі ракетами і сталася масштабна пожежа.

Про це повідомляє пресслужба Державної екологічної інспекції України!

«24 березня сюди потрапили три ворожі ракети, скоріш за все класу Х-101, які потрапили в нафтобазу, знищили 20 резервуарів з паливом. В результаті того шкода завдана не тільки атмосферному повітрю, а ще й земельним ресурсам, оскільки ракети пробили захисні споруди нафтобази, через що нафтопродукти, змішані з водою, потрапили в ґрунт і забруднили сільськогосподарські і землі іншого цільового призначення.», - зазначив Андрій Вагін. 

В ефірі показано лише один із сотні випадків наслідків збройної агресії на території України. 

Подібні забруднення, для екосистеми - наче бомба вповільненої дії. Наслідки їхнього впливу все живе довкола відчуватиме ще не один десяток років!

Більше інформації Ви можете дізнатися за посиланням.  

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці