Директор Департаменту державного екологічного нагляду (контролю) Держекоінспекції Железняк Максим виступив у ролі доповідача на онлайн-курсі «Екожурналістика без сміття», котру організовувала Громадська організація «Інтерньюз-Україна»

15 березня в онлайн конференції взяли участь близько 70 журналістів з 9 областей України в цілях підвищення своєї професійної кваліфікації щодо роботи з екологічною тематикою та докладнішого ознайомлення з питанням фіксації екологічних злочинів, вчинених рф на території України.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Головні питання які були поставлені до Держекоінспекції:

 - Завдання екологічного контролю. Як сьогодні побудована робота Державної екологічної інспекції;

 - Довкілля і війна: фіксація злочинів проти довкілля;

 - Методики обрахунку збитків довкіллю;

 - Робота оперативного штабу при ДЕІ;

Зауважимо, що проєкт «Освітня програма з environmental journalism для українських журналістів» реалізується за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Швеції.

Нагадаємо що після військового вторгнення рф на територію України 24.02.2022 вже 01.03.2022 р. наказом ДЕІ від № 73 було створено оперативний Штаб з метою фіксації, упорядкування інформації та формування єдиного реєстру збитків заподіяних довкіллю внаслідок вторгнення рф на територію України. До складу штабу включено представників Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування, Комітету ВРУ з питань транспорту та інфраструктури, Міндовкілля, ДЕІ, РНБО, СБУ, Спеціалізованої екологічної прокуратури та інших державних органів.

Наразі Оперативним штабом ДЕІ розраховано збитків довкіллю за період з 24.02.2022 р. по 03.03.2023 р. на загальну суму - 1 900 524 976,467 тис. грн. (Один трильйон дев’ятсот мільярдів п’ятсот двадцять чотири мільйонів дев’ятсот сімдесят шість тисяч гривень).

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці