За підсумками тижня за найбільш резонансними порушеннями вимог природоохоронного законодавства лідирують Волинська та Дніпропетровська області

Інспекцією у Волинській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДП «Волиньвугілля» на суму 1 млн 699 тис. 715 грн за здійснення наднормативного скидання відокремленим підрозділом «Шахта «Бужанська», забруднюючих речовин зі зворотними водами без наявності дозволу на спеціальне водокористування в річку Студянка.

А також, інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 46 млн 433 тис. 131 грн за забруднення земельних ресурсів стічними водами з подальшим їх потраплянням до ставка на території балки Калетіна, мкрн. Сонячний м. Кривий Ріг невстановленими особами. Матеріали направлено до Криворізької південної окружної прокуратури.  

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Зауважимо, що з 17 по 23 березня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 107 природоохоронних заходів, складено 271 протокол про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 69 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 55 тис. гривень.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 322 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 788 тис. гривень.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці