Перший заступник Державної екологічної інспекції України Дмитро Заруба надав інтерв'ю телеканалу Інтер, у якому розповів про екологічні наслідки в результаті збройного нападу Російської Федерації на територію України

Україна, як країна, що переживає війну, має значні екологічні проблеми, які посилюються кожного дня через агресію. Зокрема, було зафіксовано велику кількість викидів шкідливих речовин в атмосферу внаслідок знищення промислових об'єктів і інфраструктури та горіння лісових масивів.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

За словами Першого заступника Держекоінспекції, збройний конфлікт також призвів до забруднення водних ресурсів, зокрема річок та озер, через попадання отруйних речовин, а також внаслідок руйнування підземних споруд і систем водопостачання.

Крім того, внаслідок війни на території України утворюється велика кількість небезпечних відходів, які можуть потенційно загрожувати здоров'ю людей і навколишньому середовищу в майбутньому.

Також він зауважив, що екологічні наслідки війни мають довгострокові наслідки та потребують комплексних заходів для їх вирішення з залученням міжнародних партнерів. 

Держекоінспекція єдиний орган центральної влади що постійно фіксує події та розраховує збитки нанесені довкіллю, внаслідок військової агресії рф. 

Нагадаємо, що на сьогодні загальна сума збитків складає понад 1,9 трлн грн. Підрахунок розміру збитків Держекоінспекцією ведеться постійно.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці