На Черкащині керівника підприємства підозрюють у незаконному видобутку корисних копалин на 235 млн грн

Працівниками Державної екологічної інспекції Центрального округу, Смілянської окружної прокуратури та УСБУ в Черкаській області було спільно викрито злочин та повідомлено про підозру керівнику підприємства за фактами незаконного видобування корисних копалин місцевого та загальнодержавного значення, що спричинило тяжкі наслідки, а також самовільного зайняття земельної ділянки, чим завдано значної шкоди її законному власнику (ч. 4 ст. 240, ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

За розрахунками Держекоінспекції вказаний підприємець, завдав шкоди навколишньому природному середовищу на загальну суму близько 235 млн грн. Не маючи права на користування земельною ділянкою самовільно зайняв її та організував видобування корисних копалин місцевого та загальнодержавного значення та незаконно видобув понад 238 тис. м3 корисних копалин.

За даними слідства керівник підприємства, яке здійснює підприємницьку діяльність на території одного із сіл Черкаського району, з метою отримання прибутку, без передбачених законом правовстановлюючих документів на використання земельних ділянок та спеціальних дозвільних документів на користування надрами організував видобуток корисних копалин загальнодержавного та місцевого значення з одного із місцевих родовищ, які надалі використовував для виготовлення цегли.

Працюємо на перемогу!


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці