З 24 по 30 березня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 111 природоохоронних заходів, складено 228 протоколів про адміністративні правопорушення

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 70 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 57 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 34 млн 102 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 847 тис. гривень.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання стали Вінницька, Житомирська, Миколаївська та Хмельницька області.

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію громадянину на суму 532 тис. 721 грн за незаконну порубку 86 дерев різних порід та діаметрів в лісовому масиві Літинського лісництва ДП «Хмільницьке лісове господарство» на території Літинської ОТГ.

Також, інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 674 тис. 671 грн за незаконну порубку, невстановленими особами, 32 дерев різних порід в лісовому масиві Баранівського лісництва ДП «Романівський лісгосп АПК». Матеріали з ознаками кримінального правопорушення скеровано до Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області.

В Південно-Західному окрузі проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію МКП «Миколаївводоканал» на суму 2 млн 835 тис. 318 грн за скид зі зворотними водами забруднюючих речовин з перевищенням встановлених нормативів гранично допустимого скидання в Бузький лиман.

А інспекцією у Хмельницькій області пред’явлено претензію Судилківській сільській раді на суму 1 млн 326 тис. 299 грн за незаконну рубку 12 дерев різних порід на території об’єкта природно-заповідного фонду в межах ботанічної пам’ятки природи місцевого значення «Огрудок», який знаходиться під охоронним зобов’язанням Судилківської сільської ради. Матеріали направлено до Хмельницької обласної прокуратури та Шепетівської окружної прокуратури. Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію КП «Ізяславводоканал» Ізяславської міської ради на суму 28 млн 242 тис. 989 грн за скиди зі зворотними водами забруднюючих  речовин з перевищенням встановлених нормативів гранично допустимого скидання у річку Горинь. Матеріали направлено до Хмельницької обласної прокуратури.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці