За підсумками минулого тижня територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 248 протоколів про адміністративні правопорушення

Минулого тижня, з  07 по 13 квітня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 74  заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів та складено 248 протоколів про адміністративні правопорушення.

Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 48 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 48 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 350 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 809 тис. гривень.

Відтак найбільш резонансними за порушеннями вимог природоохоронного законодавства стали суб’єкти господарювання Дніпропетровської та Кіровоградської області.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 743 тис. 256 грн за знищення невстановленими особами 31 дерева різних порід, до ступеня припинення росту без відповідного дозволу, на території полезахисної смуги Новопільської сільської ради Криворізького району. Матеріали направлено до Управління СБУ у Дніпропетровській області та Дніпропетровської обласної прокуратури.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 698 тис. 173 грн за незаконний вилов водних біоресурсів, громадянами, у забороненому місці забороненим знаряддям лову (сіткою місиновою) із перевищенням норм вилову, в Кам’янському водосховищі річки Дніпро нижче Кременчуцької ГЕС на території Світловодської міської ради Олександрійського району. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до ВП № 1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.

Проведено розрахунок збитків на суму 4 млн 147 тис. 897 грн за незаконну вирубку невстановленими особами 575 сироростучих та 11 сухостійних дерев у захисних лісових насадженнях понад автошляхом Т-1211 (обабіч дороги) від кордону Великоандрусівської ТГ Олександрійського району з Дмитрівською ТГ Кропивницького району в напрямку с. Глинськ Великоандрусівської ТГ. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до ВП № 1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області та Кіровоградської обласної прокуратури.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці