Цифровий екскурс тижня

З  05 по 11 травня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 86 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, складено 286 протоколів про адміністративні правопорушення.


Про це інформує пресслужба Державної екологічної інспекції України!

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 63 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 78 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 28 млн 596 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 22 млн 177 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 516 тис. гривень.


Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства суб’єктами господарювання стали Житомирська, Кіровоградська, Одеська, Сумська, Херсонська та Чернігівська області.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 62 тис. грн за засмічення земель лісогосподарського призначення відходами деревообробки (тирсою) на території Ємільчинської селищної ради Звягельського району. Матеріали передано до ГУНП в Житомирській області для прийняття рішення в порядку ст. 214 КПК України.


Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму 644 тис. 571 грн за незаконне зайняття невстановленими особами рибодобувним промислом в акваторії Кременчуцького водосховища р. Дніпро біля урочища «Куплювате» в межах об'єкта природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку  «Світловодський».  Матеріали направлено до ВП № 1 (м. Світловодськ) Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області та Кіровоградської обласної прокуратури.


Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію громадянину на суму 655 тис. 792 грн за незаконне добування водних живих ресурсів різних видів під час нерестової заборони в кількості 398 шт., в с. Шабо на Дністровському лимані Білгород-Дністровського району.


Інспекцією у Сумській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено позов на суму 696 тис. 858 грн громадянам, за самовільну вирубку дерев в кількості 118 шт. на території Андріяшівської ОТГ Роменського району на землях лісового фонду ДП «Роменський агролісгосп». Матеріали направлено до Сумської обласної прокуратури.

Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків на суму 4 млн 929 тис. 158 грн за незаконний вилов громадянами водних біоресурсів різних видів у кількості 1054 шт., на гумовому човні за допомогою месинових сіток та бичкових ятерів, під час весняно-літньої заборони, на території Дніпро-Бузького лиману, який входить до НПП «Нижньодніпровський».  Матеріали будуть направлені до Малиновського районного суду м. Одеса.


Інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ПСП «Рекорд» на суму 1 млн 582 тис. 709 грн за незаконну рубку, без відповідних дозвільних документів, дерев різних порід та категорій (сироростучих та сухостійних) у лісовому фонді ПСП «Рекорд» неподалік с. Білошицька Слобода, на землях Корюківської ТГ Корюківського району. Матеріали направлено до Корюківсткого РВП ГУНП в Чернігівській області.

Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «СЕНЛЕНД» на суму 18 млн 132 тис. 290 грн за самовільне користування надрами, без відповідного дозволу, а саме за гідродинамічний намив піску на відкриту ділянку берега річки Десна за допомогою земснаряду. Матеріали направлено до Чернігівської окружної прокуратури.


Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці