Підсумки тижня з 19 по 25 травня 2023 року

З 19 по 25 травня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 108 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, складено 227 протоколів про адміністративні правопорушення. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 45 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 59 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 615 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 648 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 7 млн 397 тис. гривень. 

З метою припинення негативного впливу на навколишнє природне середовище при здійсненні виробничої діяльності, за позовною заявою Інспекції Поліського округу, рішенням суду обмежено (призупинено) діяльність одного суб’єкту господарювання. 

Найбільш резонансними за порушення вимог природоохоронного законодавства стали Житомирська та Івано-Франківська області. 

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 518 тис. 292 грн за незаконну порубку, невстановленими особами, 212 дерев породи вільха та береза за межами населеного пункту Межирічка на землях запасу Романівської селищної ради. Матеріали передано до ГУНП в Житомирській області, по даному факту відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 246 КК України. 

Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків на суму 562 тис. 129 грн за незаконну рубку 166 сироростучих дерев різних порід на території ландшафтного заказника місцевого значення "Річка Свіча з притокою Мізункою" поблизу села Шевченкове в руслі річки Свіча на території Вигодської ТГ Калуського району. Матеріали направлено до ГУНП в Івано-Франківській області та до слідчого відділення поліції № 1 (м. Долина) Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці