Руйнівні наслідки ракетного удару: Дмитро Заруба розповів деталі в інтервʼю «Бостонському радіо»

У Першого заступника Державної екологічної інспекції Дмитра Заруби відбулося інтервʼю з «Бостонським радіо», під час якого було розглянуто найбільш резонансний випадок, наслідки ракетного удару по нафтофтобазі у смт. Калинівка, Фастівського району Київської області, що сталося 24 березня 2022 року.

У цьому інтервʼю Дмитро Заруба розповів про деталі і наслідки цієї події. За його словами, ракетне влучання у нафтофтобазу призвело до масштабного забруднення великої площі сільськогосподарських земель. Загальна площа забруднення становить 25,5 тисяч квадратних метрів.

Він наголосив на тому, що наслідки цього забруднення суттєво вплинули на екологічну ситуацію в районі, а також на сільськогосподарські угіддя та місцеве населення.

Загальна сума збитків за забруднення атмосферного повітря складає 424 мільйони 716 тисяч гривень.

Також він доповнив, що на сьогоднішній день загальна сума збитків заподіяних довкіллю внаслідок збройної агресії російської федерації та бойових дій на території всієї України складає близько 2 трлн. гривень. 

Цей інцидент ще раз підкреслює важливість приділення належної уваги екологічним питанням та необхідність вжиття ефективних заходів для захисту довкілля та збереження природних ресурсів.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці