Державна екологічна інспекція України об'єднала свої сили для захисту річок та біоресурсів під час всеукраїнської акції, що проходила з 2 по 5 червня 2023 року

Ця акція була орієнтована на дотримання Правил любительського і спортивного рибальства, а також на забезпечення сталого розвитку водних екосистем.

Протягом цього періоду проводилися заходи спрямовані на запобігання та виявлення адміністративних правопорушень на підконтрольних водоймах.

Акція включала контроль за дотриманням риболовних квот та режимів, виявлення фактів вилову водних біоресурсів та незаконного використання заборонених знарядь лову, сприяння відновленню рибного запасу.

Під час акції проводилися патрулювання водойм, перевірки рибалок та проведення профілактичних бесід з місцевими жителями та рибалками. Такі заходи сприяють посиленню контролю за виконанням екологічних норм та правил у рибальському секторі, що сприятиме збереженню та відновленню рибного багатства українських водойм.

Загальний обсяг вилучених заборонених знарядь лову складає:

Сітки  – 5105 метрів;

Ятери – 131 шт.

Інспекторами територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції складено 86 протоколів про адміністративне правопорушення та направлено 3 матеріали до правоохоронних органів для прийняття рішень про порушення кримінальних проваджень.

Всеукраїнська акція по захисту річок та біоресурсів стала важливим кроком у збереженні природних ресурсів України. Ця ініціатива не тільки нагадує громаді про необхідність збереження водних екосистем, але й сприяє формуванню свідомого ставлення до навколишнього середовища та природних ресурсів.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці