Мобільні лабораторії та оцінка збитків: Нарада в Держекоінспекції щодо екологічного лиха

Сьогодні, 12 червня 2023 року, відбулась робоча нарада в Державній екологічній інспекції Південного округу за участі т.в.о. Голови Держекоінспекції Ігоря Зубовича та заступниці міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олени Крамаренко, у місті Херсон.

Головною темою обговорення була організація систематичного відбору проб води з річки Дніпро з метою фіксації та розрахунку завданих збитків, які стали наслідком підриву Каховської гідроелектростанції. Це серйозне природно-екологічне лихо має серйозні наслідки для річкової екосистеми та прилеглих територій.

Учасники наради обговорили шляхи забезпечення мобільними лабораторіями та необхідними реагентами для збору та аналізу проб води. Це надзвичайно важлива складова процесу встановлення збитків та оцінки стану водних ресурсів.

Олена Крамаренко висловила щиру подяку та вдячність працівникам, які працюють у складних військових умовах. Вона підкреслила, що робота в умовах, пов'язаних з відновленням та контролем екологічних параметрів після підриву Каховської гідроелектростанції, вимагає значних зусиль, професіоналізму та великого життєвого досвіду.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці