Підсумки тижня з 23 по 29 червня 2023 року

За підсумками минулого тижня, з  23 по 29 червня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 174 захід контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів, складено 169 протоколів про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 58 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 52 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 8 млн 531 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 млн 383 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 897 тис. гривень. 

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Тернопільська, Закарпатська та Дніпропетровська області.

Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію на суму 568 тис. 331 грн комунальному підприємству Кременецької міської ради «Міськводгосп» за скид зворотних вод з очисних споруд у водний об’єкт (р. Іква) з перевищенням встановлених нормативів ГДС передбачених дозволом на спеціальне водокористування.  Матеріали скеровано до Тернопільської обласної прокуратури.

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Великоберезнянській селищній раді на суму 2 млн 963 тис. 352 грн за незаконну рубку дерев в межах природно-заповідного фонду – в  Парку - арборетум (виявлено пні від зрубаних дерев без ознак відведення). Незаконна рубка дерев - вітровальних, незаконна рубка дерев в межах природно-заповідного фонду (безлімітна рубка). Матеріали скеровано  до Великоберезнянського відділення поліції Ужгородського відділу поліції ГУНП у Закарпатській області. А також, інспекцією у Закарпатській області виявлено незаконну рубку дерев невстановленими особами на території Ужанського національного природного парку (в межах території лісового фонду між селами Костринська-Розтока та Вішка Ужгородського району) та  розраховано збитків на суму 2 млн 903 тис. 937 грн. Матеріали скеровано до Великоберезнянського відділення поліції Ужгородського відділу поліції ГУНП у Закарпатській області для встановлення винних осіб та притягнення до відповідальності.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ТОВ «Орільський об'єднаний елеватор» на суму 761 тис. 278 грн за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами без відповідного дозволу на викиди. Матеріали скеровано до Головного Управління поліції в Дніпропетровській області.

Працюємо на перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці