З 28 липня по 03 серпня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 180 протоколів про адміністративні правопорушення

Минулого тижня проведено 95 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 44 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 58 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 11 млн 288 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 11 млн 766 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 26 тис. гривень.

Найбільш резонансною за порушенням вимог природоохоронного законодавства стала Закарпатська область.

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунки збитків та пред’явлено 2 претензії КП ММКП «Ремонтно-будівельне управління» на загальну суму 8 млн 300 тис. 896 грн за незаконну рубку дерев у м. Мукачево на території ПЗФ - парку-пам’ятки сквер ім. Андрія Кузьменка та парку відпочинку «Перемога». Матеріали направлено до Закарпатської обласної прокуратури. Проведено розрахунки збитків та пред’явлено претензію Оноківській сільській раді на суму 2 млн 487 тис. 481 грн за незаконну рубку дерев на території ботанічної пам’ятки природи «Сосна чорна» (с. Оноківці, урочище «Лиса гора»). Матеріали направлено до Закарпатської обласної прокуратури.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці