Підсумки тижня з 04 по 10 серпня 2023 року

З  04 по 10 серпня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними  органами Державної екологічної інспекції України проведено 92 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, складено 234 протоколи про адміністративні правопорушення.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 65 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 50 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 10 млн 866 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 8 млн 998 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 781 тис. гривень.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Дніпропетровська та Закарпатська області.

Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків на суму

1 млн 95 тис. 200 грн. за пошкодження, невстановленими особами, зелених насаджень до ступеня припинення росту у кількості 150 одиниць на території Саксаганської територіальної громади с. Саївка Камянського району. Матеріали направлено до ГУНП в Дніпропетровській області.

 

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунки збитків та пред’явлено 3 претензії Філії «Мокрянське лісомисливське господарство» ДП «Ліси України» на загальну суму 8 млн 512 тис. 266 грн. за незаконну рубку дерев на території ПЗФ Тернівського лісництва. Матеріали направлено до Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці