З 01 по 07 вересня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 219 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 132 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 100 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 79 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 5 млн 667 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 61 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 144 тис. гривень. 

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства Закарпатська, Запорізька та Миколаївська області.

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Виноградівській міській раді на суму 1 млн 355 тис. 456 грн за незаконне вирубування 13 дерев, в межах території природно-заповідного фонду місцевого значення, регіонального ландшафтного парку «Притисянський», поблизу села Вилок в межах території Виноградівської територіальної громади. Матеріали направлено до Прокуратури Закарпатської області. 

Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 58 тис. 349 грн за незаконну вирубку 104 дерев, невстановленими особами, в полезахисній лісосмузі поблизу с. Вербове Запорізького району. Матеріали направлено до ВП № 2 ЗРУП ГУНП в Запорізькій області.

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 2 млн 410 тис. 788 грн за шкоду, завдану під час неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря, внаслідок виникнення пожежі на території полігону твердих побутових відходів, що використовується КП «Санітарна очистка міста». Повідомлення про кримінальне правопорушення направлено до Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці