З 08 по 14 вересня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України кладено 318 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 140 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. 


Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 105 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 89 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 6 млн 986 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 6 млн 279 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 4 млн 877 тис. гривень.


Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Дніпропетровська, Закарпатська та Тернопільська області.


Інспекцією Придніпровського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію ДУ «Синельниківська виправна колонія (№94)» на суму 657 тис. 571 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу. Матеріали направлено до ГУНП в Дніпропетровській області. Проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію АТ «Дніпровська теплоелектроцентраль» на суму 3 млн 542 тис. 929 грн. за наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря (перевищення нормативів ГДВ). Матеріали направлено до Управління захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Дніпропетровській області.


Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію, громадянину, на суму 1 млн 52 тис. 826 грн. за незаконну рубку дерев різних порід у кількості 100 шт., біля земельної ділянки яка розташована у с. Тополин, Хустського району.


Інспекцією у Тернопільській області проведено розрахунок збитків на суму 761 тис. 272 грн. за незаконну порубку 79 дерев, у захисній смузі відводу автомобільної дороги Гримайлів-Яблунів, за межами с. Клювинці на території Хоростківської міської ради Чортківського району. Матеріали направлено до Відділення поліції №3 (смт. Гусятин) Чортківського РВП ГУНП в Тернопільській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці