За останніми підрахунками, надано нові дані щодо збитків, заподіяних навколишньому середовищу, які шокують своєю масштабністю

Державна екологічна інспекція України продовжує вивчати та аналізувати негативний вплив збройної агресії Російської Федерації на навколишнє середовище нашої країни. 

За оцінками Державної екологічної інспекції України, збройна агресія російської федерації призвела до таких серйозних екологічних наслідків:

Забруднення повітря: Вибухи та пожежі в зоні конфлікту спричинили викиди шкідливих речовин, таких як оксиди азоту і сірки, що мають шкідливий вплив на якість повітря та здоров'я населення.

Забруднення водних ресурсів: Руйнування інфраструктури та забруднення нафтою і хімічними речовинами призвели до серйозного забруднення річок і водосховищ, загрожуючи водному середовищу та забезпеченню питної води для місцевого населення.

Забруднення грунтів: Внаслідок військових дій страждають українські грунти.

Зараз екологи працюють над розрахунками збитків для довкілля та зменшення впливу забруднень. Ми будемо продовжувати надавати оновлену інформацію про розвиток ситуації.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці