У студії Укрінформ відбулася важлива дискусія про екологічний кризис, спричинений військовою агресією Росії проти України

Дмитро Заруба, перший заступник голови Державної екологічної інспекції України, та Олег Листопад, експерт-еколог Мережі АНТС, обговорили наступні аспекти цієї надзвичайно важливої теми.

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну, наше довкілля зазнало надзвичайної шкоди на суму, що становить $57 мільярдів, як заявило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів. Державна екологічна інспекція України здійснює розрахунки цих збитків для довкілля та визначенням масштабів екологічного руйнування.

Завдяки роботі Державної екологічної інспекції України є можливість отримувати підтверджену інформацію про ступінь екологічних збитків та необхідність їх компенсації країною агресором. Такі дані є важливими для розробки ефективних заходів відновлення довкілля та планування державних програм у цьому напрямку.

Однак важливе питання полягає в тому, як відновити екологічну рівновагу. Дмитро Заруба та Олег Листопад обговорили необхідність розробки державної програми, яка б спрямовувала зусилля на відновлення довкілля. Вони також обговорили джерела фінансування для цих заходів та питання, пов'язані з тим, хто саме буде здійснювати роботи з відновлення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці