Міжнародний тренінг з оцінки забруднених ділянок: спільна ініціатива United Nations Environment Programme та Державної екологічної інспекції України

27 вересня 2023 року United Nations Environment Programme спільно з Державною екологічною інспекцією України, в рамках міжнародної допомоги, провели важливий тренінг з оцінки забруднених ділянок, у якому Дмитро Заруба Перший заступник Голови Державної екологічної інспекції України, разом з працівниками, прийняли участь.

Тренінг мав на меті посилити та оновити науково-технічний потенціал державних екологічних експертів України у дослідженні забруднених територій, які утворилися внаслідок збройної агресії рф.

Основною метою тренінгу було забезпечення відповідності підходу до оцінки найкращим міжнародним практикам у сфері оцінки забруднених ділянок. Зокрема, тренінг спрямований на підтримку технічних груп, які працюють під керівництвом Державної екологічної інспекції України, у проведенні розслідувань забруднених ділянок. Його завдання включають в себе оцінку характеру, масштабу та ризиків, пов'язаних з конкретними інцидентами, спричиненими війною на певних територіях.

Заходи такого роду є важливими для забезпечення безпеки навколишнього середовища та здоров'я громадян, а також для ефективного розв'язання екологічних проблем, що виникають внаслідок конфліктів. Учасники тренінгу активно працювали над покращенням своїх знань та навичок у цій важливій сфері, щоб забезпечити безпеку і здоров'я громадян та долати наслідки конфлікту на екологію України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці