З 22 по 28 вересня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 186 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 100 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 59 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 65 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 29 млн 769 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 29 млн 195 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 950 тис. гривень.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Закарпатська та Миколаївська області.

Інспекцією у Закарпатській області проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Чопській міській раді, на суму 24 млн 772 тис. 772 грн., за вирубку 421 дерева різних порід в межах території природно-заповідного фонду місцевого значення, регіонального ландшафтного парку «Притисянський», на землях Чопської територіальної громади. Матеріали передано до Закарпатської обласної прокуратури. 

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію, громадянину, на суму 3 млн 820 тис. 473 грн. за самовільне випалювання сухої рослинності площею 2,3 га на полі, що розташоване за межами населеного пункту с. Явкине, Баштанського району Баштанської ТГ.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці