З 29 вересня по 05 жовтня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 202 протоколи про адміністративні правопорушення

Проведено 90 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів. 

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 62 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 60 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 6 млн 119 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 млн 606 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 727 тис. гривень.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Житомирська та Рівненська області.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію філії "Овруцьке спеціалізоване лісове господарство" ДСГП "Ліси України", на суму 1 млн 574 тис. 400 грн, за засмічення/забруднення земельних ресурсів відходами деревообробки (тирса) у с. Бережесть на території Овруцької міської ради Коростенського району.

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Рокитнівській селищній раді, на суму 2 млн 911 тис. 939 грн, за незаконну рубку дерев різних порід, на землях запасу лісогосподарського призначення Рокитнівської селищної ради за межами населених пунктів с. Осницьк  та с.Рокитне Сарненського району. Матеріали передано до ГУНП в Рівненській області для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці