З 06 по 12 жовтня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 225 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 128 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 83 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 64 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 833 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 5 млн 176 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 2 млн 983 тис. гривень.

Найбільш резонансними за порушенням вимог природоохоронного законодавства стали Вінницька та Київська області.

Інспекцією у Вінницькій області проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 670 тис. 921 грн за порубку, невстановленими особами, 128 дерев у полезахисній лісовій смузі за межами с. Косанове на території Кунківської територіальної громади Гайсинського району. Матеріали направлено до Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Інспекцією Столичного округу направлено позов до Господарського суду Київської області, стосовно Комунального підприємства «Комбінат комунальних підприємств м. Василькова», на суму 4 млн 730 тис. 16 грн, щодо відшкодування збитків завданих державі  внаслідок самовільного використання водних ресурсів за відсутності дозвільних документів (спеціального дозволу на користування надрами (підземними водами).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці