З 13 по 19 жовтня 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 214 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 112 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 52 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 56 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 2 млн 145 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 355 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 498 тис. гривень.

Найбільш резонансною за порушенням вимог природоохоронного законодавства стала Миколаївська область.

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 723 тис. 236 грн за шкоду, завдану під час неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря, внаслідок виникнення пожежі сміття на території полігону твердих побутових відходів КП «Миколаївкомунтранс». Заява про злочин, в порядку ст. 214 КПК України,  направлена до ГУНП в Миколаївській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці