Об'єднання для Природи та Спадщини Тараса Шевченка

Під час проведення семінару-тренінгу з керівниками територіальних органів Держекоінспекції, ініційованого Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), було висаджено 50 дубів Шевченко в Карпатському національному природному парку, де розвивається мережа туристичних маршрутів довжиною 140 кілометрів. 

Серед учасників акції були Посол Марцел Пешко, Спеціальний представник Головування ОБСЄ - Координатор проєктів в Україні, народний депутат України Васи́ль Вірастю́к, заступниця Голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна, т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігор Зубович та керівники територіальних органів, представник СЕП Офісу Генерального прокурора Андрій Яковлев, а також Національний координатор IMPEL в Україні Андрій Мороз.

Ця надзвичайно символічна акція стала можливою завдяки об'єднанню зусиль різних осіб та організацій, які розуміють важливість збереження природи та спадщини видатного поета.

Нагадаємо, в рамках акції "Шевченко єднає Україну", започаткованою Державною екологічною інспекцією України було висаджено алею з 27 дерев, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь, навколо того самого дубу віком понад 1000 років, що росте в селі Будище. Ці дуби були вирощені зі сіянців, зібраних з самого дубу, в якому Тарас Шевченко ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Ця ідея демонструвала національне об'єднання та підтримку історичних та природних цінностей України.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці