У Полтавській області відбулася робоча нарада, присвячена основним екологічним питанням регіону, яку очолив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України, Руслан Стрілець

У нараді взяло участь керівництво Держекоінспекції на чолі з т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігорем Зубовичем. Під час засідання було представлено інформацію про збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок збройної агресії російської федерації, а також про збитки, завдані довкіллю Полтавської області.

За результатами наради було прийнято ряд важливих рішень та намірів:

• Розрахунок збитків довкіллю, спричинених постійними обстрілами РФ. За час повномасштабного вторгнення Росія вчинила понад 2,7 тисячі злочинів проти довкілля, збитки від яких оцінюються у понад 2,1 трлн гривень. З цієї суми збитки довкіллю Полтавщини становлять понад 1 млрд гривень. Було визначено необхідність притягнення агресора до відповідальності та доручено Державній екологічній інспекції України використовувати всі наявні інструменти для фіксації та обрахунку збитків довкіллю.

• Розбудова інфраструктури та розв'язання проблем із відходами в регіоні. Полтавщина на сьогодні має близько 16% від загальної кількості сміттєзвалищ по Україні, які потрібно ліквідувати. Доручено екологічним інспекторам ретельно перевіряти місця накопичення відходів у регіоні та щомісяця звітувати про проведену роботу. Планується також створення сучасної сміттєобробної інфраструктури в рамках інвестиційних проєктів, підтриманих Європейською Комісією.

• Екологічна безпека залишається важливим питанням, і буде проводитися ретельна перевірка поточних питань довкілля, таких як якість води та забруднення від господарської діяльності.

• Забезпечення людей паливною деревиною та допомога у проходженні цьогорічного опалювального сезону є однією з важливих місій. Для Полтавщини важливо забезпечити сільське населення паливною деревиною, і ДП "Ліси України" працює над цим завданням.

Зусилля об'єднуються для забезпечення якісних змін в регіоні та збереження навколишнього середовища.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці