З 27 жовтня по 02 листопада 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 157 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 80 заходів контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 44 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 46 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 1 млн 481 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 1 млн 757 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 1 млн 639 тис. гривень.

 Найбільш резонансною за порушенням вимог природоохоронного законодавства стала Кіровоградська область.

 Інспекцією Придніпровського округу пред’явлено претензію, громадянам,  на суму 691 тис. 713 грн за незаконний вилов цінних видів водних біоресурсів забороненими знаряддями лову на річці Овнянка між населеними пунктами с. Щасливе та с. Гайок на території Попельнастівської сільської ради Олександрійського району. Проведено розрахунок збитків на суму 550 тис. 698 грн за здійснення, невстановленими особами, незаконного вилову водних біоресурсів у Кам’янському водосховищі р. Дніпро біля садового товариства «Дніпро 2» м. Світловодськ на території Світловодської ТГ Олександрійського району, забороненими знаряддями лову (сітками місиновими) із перевищенням добової норми вилову в Кам’янському водосховищі, чим грубо порушено правила використання об’єктів тваринного світу. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці