Екологічні наслідки війни: Захист навколишнього середовища та міжнародне гуманітарне право

Перший заступник Голови Державної екологічної інспекції України Дмитро Заруба активно долучився до обговорення екологічних викликів у контексті міжнародних збройних конфліктів на конференції "Захист навколишнього середовища через призму міжнародного гуманітарного права.", організаторами якої було Товариство Червоного Хреста України.

У своєму виступі Дмитро Заруба звернув увагу на проблеми, які пов'язані зі збройною агресією рф та її впливом на навколишнє середовище. Зокрема, він розглянув український вимір цієї проблеми та наголосив на тому, що війна призводить до серйозної шкоди довкіллю.

Також, підкреслив важливість того, щоб міжнародне гуманітарне право охоплювало механізми та положення для захисту природного середовища в умовах збройних конфліктів, а також для відшкодування завданих навколишньому середовищу збитків.

Нагадаємо, що за час повномасштабного вторгнення Держекоінспекція розрахувала збитки завдані довкіллю внаслідок збройної агресії рф на суму понад 2,1 трлн гривень.

Ця конференція стала платформою для обміну думками та ініціативами щодо збереження природи під час міжнародних конфліктів і сприяє розвитку практичних рішень у сфері захисту навколишнього середовища в умовах глобальних викликів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці