З 03 по 09 листопада 2023 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України складено 218 протоколів про адміністративні правопорушення

Проведено 102 заходи контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 65 тис. гривень. До Державного бюджету стягнуто 57 тис. гривень. За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 1 млн 596 тис. гривень. Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 632 тис. гривень. Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 597 тис. гривень.

Найбільш резонансною за порушенням вимог природоохоронного законодавства стала Миколаївська область.

Інспекцією Південно-Західного округу проведено розрахунок збитків на суму 775 тис. 169 грн за шкоду, завдану під час неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря, внаслідок виникнення пожежі хвойної підстілки на території ДП «Миколаївське лісове господарство» (Балабанівське лісове урочище) на загальній площі 3500 кв. м, що стало наслідком необережного поводження з вогнем. Матеріали з ознаками кримінального правопорушення направлено до ВП № 3 Миколаївського РУ ГУНП в Миколаївській області (Корабельний ВП).

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці